Maakt gewoon bijzonder.

Meldknop om structureel pestgedrag te stoppen

Tijdens de informatiebijeenkomst van 18 okt. is uitgebreid gesproken over de ‘M5 aanpak voor sociale veiligheid’ die we op onze school gaan hanteren om structureel pestgedrag te stoppen. Hiermee willen we de sociale veiligheid op onze school naar een (nog) hoger plan tillen en we hebben er veel vertrouwen in dat dit gaat lukken.

De M5-aanpak is er op gericht om pestgedrag dat normaal gesproken onzichtbaar blijft voor volwassen, zichtbaar te maken. Hierdoor kan de school sneller en gerichter  ingrijpen wanneer er sprake is van structureel pestgedrag.

Om onzichtbaar pestgedrag zichtbaar te maken hebben we de hulp nodig van alle betrokkenen binnen onze school; leerkrachten, leerlingen én u als ouders. Wij roepen namelijk iedereen op om gedrag dat je ziet of meemaakt dat je als ‘niet ok’ ervaart, te melden in de ‘Meldbox’. Deze vindt u  via de meldknop op de site van onze school. Wanneer u hierop klikt komt u in de Meldbox waarin u stap voor stap uw melding kunt doen. Bovenaan de pagina vindt u knoppen met meer informatie over het hoe en het waarom van melden.

Melden is niet anoniem maar wel 100% vertrouwelijk!

Alle binnenkomende meldingen worden geanalyseerd door de M5-stuurgroep op school. Wanneer wordt geconstateerd dat er sprake is van structureel pestgedrag dan wordt gekeken hoe degene die te vaak pest geholpen kan worden om daarmee te stoppen. Er is daarbij geen sprake van straf. Beschermende maatregelen kunnen wel van toepassing zijn. Wij nemen hierbij geen overhaaste stappen en nemen de ervaringen van alle betrokkenen mee in onze inschattingen en beslissingen.

Melden is dan ook geen klikken maar informatie delen zodat er nog beter voor ieders veiligheid kan worden gezorgd. De veiligheid van álle kinderen bij ons op school zien wij als zeer belangrijke basis voor hun welbevinden.

Binnen de school wordt het M5-proces gecoördineerd door M5-coördinator Anne Ketelaars. Bij haar kunt u terecht wanneer u nog vragen heeft. Via de nieuwsbrieven houden we u op de hoogte van het verloop van het proces. De kinderen krijgen ná de herfstvakantie uitleg over de meldknop, zodat zij vanaf dat moment kunnen melden. Vóór die tijd kunt u alleen zelf een melding doen of de Meldbox eens bezoeken.

Media
  • meldknop.png

Contact

Kindcentrum Aventurijn
Vaaldriessenstraat 3
5402 HA Uden

Aventurijn@kiemuden.nl

0413-332313
toets 1: basisonderwijs
toets 2: voor- en naschoolse opvang en peuteropvang

 

Routeplanner >

Agenda

Locations:
select
13 mei -  oud papier
10 juni -  oud papier
08 juli -  oud papier
12 augustus -  oud papier
09 september -  oud papier
Jaaragenda >
Sitemap | Disclaimer | Links  Privacy statement